Díszdiplomát kaptak: Pedagógusok ünnepe a Széchenyi István Egyetemen

Jubileumi díszdiploma-átadó ünnepséget tartottak a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karán. Az eseményen arany-, gyémánt- és rubindiplomát vehettek át azok a tanítók, akik több mint fél évszázada végeztek a győri intézményben.

„Qui cupit, capit omnia. Aki törekszik, mindent elér!” – ezzel az Apáczai – gondolattal kezdte köszöntőjét dr. Pongrácz Attila, a kar dékánja. Hangsúlyozta, hogy a kar névadójának idézete maga az iránytű a győri pedagógusképzésben immár 244 éve.

Dr. Pongrácz Attila, a kar dékánja köszöntötte elsőként az ünnepelteket.

( Fotó: Horváth Márton )

A dékán örömmel köszöntötte a jelenlévő első évfolyamos illetve végzős tanító hallgatókat, akik így szemtanúi lehettek a pedagógus életpálya kifutásának.

A jelenlegi tanító szakos első éves és végzős hallgatók is szép számmal részt vettek az ünnepségen.

( Fotó: Horváth Márton)

Beszédében kiemelte, hogy annak dacára, hogy a most ünnepelt díszdiplomásoknak pályájuk kezdetén számos nehézséggel kellett szembenézniük a világban zajló események miatt, ők mégis kitartottak és életpályájukkal bizonyítottak. Hozzátette, hogy a pedagógusi szakma alapvetése az emberi értékfejlesztés, hiszen műveltséget megalapozó munkájuk nélkül nincsenek kiváló szakemberek és nincs jól működő társadalom. Zárógondolatában az egykori tanítványok nevében is megköszönte az ünnepeltek áldozatos munkáját, mellyel a magyar tanítók becsületét öregbítették.

Molnár Tiborné Nagy Magdolna és Kováts Istvánné Kakits Magdolna Erzsébet rubindiplomás pedagógusok, akik 1952-ben vették át tanítói oklevelüket.

( Fotó: Horváth Márton )

Az ünnepség folytatásában Neubauer Tamás, a Pedagógus Szakszervezetek Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte a díszdiplomás tanítókat. A díszoklevelek és emlékérmek  átadását követően Szenfnerné Varga Anikó aranydiplomás tanítónő szólt pályatársaihoz a kitüntetettek nevében. Emélkezett és emlékeztettett az intézmény falai között kapott értékmegörző tudásra, az egykori tanáraik által átadott bölcsességekre, melyek egész tanítói pályájukat végigkísérték.

A megható rendezvényt a SZE Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola tanulóinak verses műsora, majd a Győri Pedagógus Kórus előadása zárta.

( Fotó: Horváth Márton )

Aranydiplomások:

 1. Sass Gertrud Anna
 2. Pálffy Mária
 3. Apatininé Borbély Katalin
 4. Gábor Tamásné Nagy Erika
 5. Végh Istvánné Németh Erzsébet Julianna
 6. Bánhidi Edit
 7. Szabó Istvánné Horváth Ilona Mária
 8. Horváth Istvánné Walli Teréz
 9. Szenfnerné Varga Anikó
 10. Exner Éva
 11. Kardos Jenőné Horváth Magdolna
 12. Katona Lászlóné Németh Erzsébet
 13. Dudás Péter Sándorné Németh Ildikó
 14. Friedrich Ferencné Pusztaszeri Erzsébet
 15. Szokol-Humay Lászlóné Gosztonyi Magdolna

Gyémántdiplomások:

 1. Gazdag Ferencné Szotyori-Nagy Éva Márta
 2. Dr. Molnár Ernőné Nagy Gabriella
 3. Sebestyén Jenőné Hoffer Erzsébet
 4. Varga Ágota
 5. Kalmár Gézáné Hauczinger Mária
 6. Farkas Endréné Lestár Mária
 7. Illyés Józsefné Szügyi Mária
 8. Simor Emőke szül. Schleicher Emőke
 9. Holbok Ferenc

Rubindiplomás:

 1. Molnár Tiborné Nagy Magdolna
 2. Kováts Istvánné Kakits Magdolna Erzsébet

GALÉRIA :