A Széchenyi István Egyetem több munkatársa vehetett át magas kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából

A Széchenyi István Egyetem négy oktatója, munkatársa állami kitüntetést, az intézmény művésztanára művészeti díjat vehetett át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Galli Csaba címzetes igazgató, a Felnőttképzési Központ egykori vezetője. Kiemelkedő oktatási, szakmai-közéleti tevékenységét, eredményes közösségépítő és érdekvédelmi munkáját ismeri el a kitüntetés – hangzott el az átadó ünnepségen.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, polgári tagozat kitüntetést ítéltek oda dr. Szauter Ferenc egyetemi docensnek, a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja vezetőjének az alternatív hajtású és az önvezető járművek fejlesztésében meghatározó szerepet betöltő kutatóközpont szakmai vezetőjeként végzett kiemelkedően eredményes munkája elismeréseként.

Dr. Szauter Ferenc és dr. Galli Csaba

(fotó: Májer Csaba József)

Dr. Szily István nyugalmazott egyetemi adjunktus, az Universitas-Győr Alapítvány kuratóriumának egykori titkára az intézmény szellemiségét hatékonyan fejlesztő munkájáért, a közlekedési – különösen a közlekedéstörténeti – tananyag, a mérnökszakmai programok oktatásának folyamatos dinamizálásáért Magyar Arany Érdemkereszt, polgári tagozat kitüntetést vehetett át.

Dr. Szily István

A másfél évtizede nemzetközi minták alkalmazásával alapított öregdiák-folyóirat, a Széchenyi Alumni Magazin főszerkesztője, Baudentisztl Ferenc Magyar Ezüst Érdemkereszt, polgári tagozat kitüntetésben részesült. „Az öregdiák magazin a Széchenyi István Egyetem reprezentatív tükre. Az intézmény mai és egykori hallgatói, munkatársai, partnerei folyamatosan tájékozódhatnak az intézmény életéről, törekvéseiről, egykori és mai jeles oktatóiról és hallgatóiról. A szerkesztési elvek, a csapatmunka kiterjedt és eredményes szervezésével és következetes alkalmazásával, a pergő ritmusú és olvasmányos tartalommal, a lap folyamatosan megújuló arculatával lett egyedi érték a hazai és a nagytérségi felsőoktatásban” – olvasható a méltatásban.

Baudentisztl Ferenc

Kiemelkedő iparművészeti tevékenysége, magas szintű oktatói munkája elismeréseként Ferenczy Noémi-díjat vehetett át Czakó Zsolt művésztanár, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának oktatója. „Czakó Zsolt már három évtizede jól ismert, meghatározó szereplője a magyarországi tervezőgrafikai közösségnek. Nemzetközileg is ismert tervezőművész, számos hazai és külföldi szakmai könyv jegyzi és publikálja munkáit. Beszámolt róluk többek között az amerikai PRINT, az angol Creative Review, a holland Items, a francia Étapes, a cseh Typo magazine. Teal Triggs, a tervezőgrafika Londonban élő elméleti szaktekintélye a Thames & Hudson kiadónál megjelent The Typographic Experiment című alapművében egy fejezetet szentel Czakó munkásságának. Ebben a művészi megjelenés egyediségét, az üzenet megfogalmazásának tisztaságát és experimentális szemléletmódját hangsúlyozza.” – olvasható a méltatásban.

Czakó Zsolt